Search This Blog

30 November, 2010

Riang Ria D Zoo Johor

Isnin minggu lepas adalah public holiday sempena Hari Keputeraan Sultan Johor yg baru...

Dah lama jgk aku plan nak bawak anak2 ke Zoo Johor. Mesti histeria dorang ni tgk binatang2 kat sane.

Memandangkan cuaca pd hari kejadian tu sangatla baik, so kitorang pun menerjahla ke ZOO JB.....hooooray.......last aku g Zoo JB adalah pd thn 2001, ms 3rd year kat UTM. Dah hampir 10 thn wes...

Apa yg pasti bau busuk kat zoo tu masih ku ingat la...hehehe..semua bau ada, bau monyet, bau seladang, bau taik burung...


Parking memang penuh pada hari kejadian. Yerla, public holiday, masa ni la ramai org nk jenjalan..

Mmg ramai pengunjung daripada binatang kat zoo tu..


Bergambar di pintu masuk...Bayaran utk dewasa hanya RM2, kanak2 plak RM1. Mmg murah sangat la nk dibandingkan dgn ZOO MELAKA & ZOO NEGARA.


Kang dah cakap, terus histeria bdk2 ni...muka Dania begitu teruja...


Bahagia didukung Pak Ngahnya........


Apa yg dijengah tu agaknya ye? Hehehe...monyet tgh bergayut...


Posing lagik...


Binatang apakah ini?
Sang Kancil kah? Rusa kah? Yg pasti aku suka betul dgn menatang tu, comel sungguh...


Unta dibelakangku itu sungguh lebat bulu matanya...


Begitu jgk dgn bulu mata ostrich dibelakangku itew..


Bergambar lagi..masa ni, seladang kat tepi tu tgh menyahtinja..


Last skali, habuan utk DANIA. Belon loceng n beg PRINCESS. 5hengget jer...suka la tu....


Airis pun nak jgk...akk penjual belon tu pandai betulla mempengaruhi anak2ku...


Tu jerla citer riangria d ZOO Johor, pasni nak g ZOO SALENG plak..dahlame berhajat nak g...macam jauh jer, pdhal 3km jer dr umahku...

No comments:

ANDA KLIK ANDA HEBAT