Search This Blog

17 December, 2010

Kenapa Harga Triumph Naik Lagi?

Kegeraman melanda...mungkin harga benang @ kain dah naik kot...
Tapi aku xpasti kenapakah harga barangan Triumph sudah naik..

Kenaikan yg pada aku agak melampau mulai 1 hb 12 haritu........20%-25%.....byk tu wess...

Bayangkan sehelai "baju kecik" pd bln lepas berharga RM 47.90, skrg dah naik ke RM 59.90. Melampau, kan?

3 helai "seluar kecik" yg 4thn lepas berharga RM15.90, sekarang dah naik ke RM29.90........
Adakah harga barangan Triumph berkadar terus dgn kenaikan harga emas? Adakah disebabkan harga minyak yg baru 10 sen naik, die pun sibuk2 nak menaikkan harga jgk?

Adakah kerana kadar inflasi meningkat, harga Triumph pun meningkat?

Adakah kerana dolar US dah menyusut nilai, harga Triumph naik?

Malas nak pikirla.........yg pasti aku menyesal xrembat byk2, pastu buat stok banyak2 sblm harganya naik 17 hari lepas..........huhuhu.........

14 December, 2010

Ini Bukan Ani Sup Utara


Dah lame x msk sup...sesekali pekena sup tulang mmg best...lagipun saki baki daging korban aritu masih ada kat ice box. Lantas sabtu mlm ahad aritu ku pun meringankan tulang temulang tuk msk sup tulang...
Spesel betulla daging korban ni ye, manis sangat isi die sampai ke titisan kuah yg terakhir berjaya ku hirup...mmg mantap...bkn sbb air tgn ku, tp sbb "roh" daging korban itu sendiri yg membuatkan rasa sup tulang ni mmg lazat.........

Pearl Haya Senawang


Pas blk dr Sogo aritu, singgah ke butik Pearl Haya jap. Tiada aktiviti mem "purchase" berlaku. Sekadar, membelek, men "try" pastu blah....hehehe...mcm benak la pulak..

Bila dah byk sgt tudung depan mata, jadi rambang mata. Semua cantik2, ada item yg less 30%, ada jgk yg reject. Kalo harga asal RM99, bila dah ada defect sikit tu, harga turun sampai RM55 selai..kira okeyla kalo nak beli tu...xpe la, nextime tunggu offer kat website die walopun kat website tu stok2 lame....huhu.......




11 December, 2010

Kenduri Tempoh Hari


Sebelum masuk cerita, kita layan dulu gambar yg disnap tempoh hari..


Memula sekali, harusla gambar pengantin ditepek ye....


Penulis bergambar disisi 2 princess tersayang...


Penulis bergambar manja disamping Suami tercinta.....


Penulis berbaju kurung moden pink konon2 ayu gitew......


Penulis bergambar bersama adik2 ipar, sepupu, mak mertua & makcik2 sang suami...

Golongan mak2 di saf hadapan ye kecuali penulis...hehehe......

Geli je, dari td asyik penulis2 je, mcm bagus........


Suami penulis bertambah cendol nampak......sedap sangat la tu..


Lagi gambar penulis...apasal muka Dania camtu tu?


Princess ku Dania & Airis...

Okeyla, berbalik kepada tajuk di ats, sebenarnya aku n famili menghadiri majlis kenduri kahwin pakcik sepupu husband ku aka sepupu mak mertua ku Ahad lepas...

Yela, bila dah masuk cuti sekolah ni, bayakla kenduri kahwin di sana sini..

Kami bertolak dr Senawang ke Hulu Langat..pestaim aku ke sana, sblm ni xpnh sampai Langat pon...

Makanan yg disediakan oleh
UBE CATERING sgtla best, macam2 ada....nasik putih, nasi beriani, kari kambing, ayam msk merah, ayam goreng rempah, kari daging, dalca, acar2, salad, buah2an, kuih muih yg lembek (talam, kulih bakar, koci), tapai pulut, cendol dll...

Time kenduri ni la leh kumpul ramai2 sedara mara.......syok jgk sekali sekala berlonggok ramai2..mcm2 issue kuar, bkn kategori umpatan la...hehehehe....

Last skali kutepek gambar goody bag & bunga telur yg sangat canteks itew..

07 December, 2010

Tayar Pancits

Kisah ni berlaku Jumaat mlm Sabtu tempoh hari..
Cadang nak gerak awl sket, tapi aku kne tunggu Lin Dan blk men badminton dlu..huhu..

Kami bertolak dari Kulai menuju ke Senawang lebih kurang kul 8.40mlm..

Kejadian tayar pancit berlaku di lebuhraya utara selatan selepas exit Machap beberapa km sebelum exit Yong Peng selatan.

Maklumla kete tengah laju, mmg xperasan pun tayar kete dah pancit sbb x kacau stereng langsung..
Sehinggala aku terdengar bunyi yg sangat kuat dr kenderaan yg kami naiki..

Masa tu, tayar dah berasap & bau hangit kuar dr tayar tu..

Alhamdulillah kami masih selamat, nasib x terbabas...cuak sangat hanya tuhan yg tau..
Nak berenti serta merta pun xleh gak pasal bahu jalan kecik je..Lagi pun malam, kete banyak laju2 pulak tu..bahaya betul...

Dah banyak jgk kejadian rempuhan ketika menukar tayar berlaku kat highway tu..takot wei...
Nak tanak, terpaksa jgk gerak terhenjut2 cam naik unta sampai kuar ke exit yong peng..br leh berenti & tukar tayar..Tawakal jer la masa tu...


Muka Dania agak cuak....


Airis muka blurr baru bangun tido..


Gini la rupa tayar yg pecah tu..memang dah rabak pun..
Scary, kan?


Sang suami sedang bersusah payah menukar tayar dibantu oleh abang peronda..


Tayar pecah yang dah dibukak..nasibaik rim x bengkok langsung...


Alhamdulillah, akhernya kami selamat sampai ke umah mertuaku di Taman Pinggiran Senawang kul 1.15 pagi...bawak slow2 je pasal masih fobia...sblm ni x pnh ada pengalaman tayar pecah...huhu...

Salam Maal Hijrah

Selamat Tahun Baru 1432 H. Sepatotnya public holiday, kan?

Tapi bg sesapa yg bekerja dgn kampeni komunis cam aku, arini tetap kene keja. Takde public holiday ye..

Dikala aku menulis entry ini, bos aku sedang bersuka ria cuti2 taiwan bersama familinya. Sedangkan aku disini membanting tulang mencari rezeki. Standard bos la, kan? Hehehe..

Okeyla, sambutan awal Muharam kali ni merupakan permulaan bagi kita semua utk menuju jalan2 kebaikan disamping meninggalkan segala kemungkaran. Semoga tahun baru ini menjadi lebih baik daripada tahun2 sebelumnya.

02 December, 2010

Kalau Cinta - Aliff Aziz & Joanna



Best Layan Video Shrek ni...

Menu Tengahari @ Opis


Ni la menu kegemaran ku akher2 ni. Nasik ayam penyet & Ais Jagung...Tapau je sbb xde geng nak kuar mkn. Huhu...opismateku cuti...

Walopun mkn sorg, tetap best, aym siap 2 ketul tu, aku order satu je, dapat free seketul..rezki...alhamdulillah..

Pekena pulak dgn ais jagung, mmg masuk sangat...sedap hingga menjilat jari...

30 November, 2010

Mengidam Chinese Food

Kejadian ni berlaku Sabtu lepas...Memandangkan aku n ofismate dah mendapat duit terpijak, kitoram pun plan g lunch kat Restoran Sobasei, Sofitel pas abis keja. Dahlame jgk memberku itew mengidam nk mkn chinese food. Kalo x ditunaikan hajat, ngences pulak anak yg kuar nanti...hehehehe...

Nak tunggu org belanja takde kan, so, belanja diri sendiri jerla...


Bukan selalu pun, dah 5thn x g mkn kat Sofitel tu...
Sebelum mencekik, posing dlu.......
Xde la malu sangat nk bergambar sbb kitorang ber2 je yg ada dlm restoren tu...


Sementara menunggu order datang...


Hidangan pertama pun sampai..chinese tea, appetizer, kuih carrot (aku lupa nama apa daa....dalam tu ada kastard) & fried dumpling..


Zoom sikit...kiut sungguh la kuih ni...sedap pulak tu hingga menjilat jari...


Dah makan seround, br ingat nak amik gambar...syok2...


Sedap sungguh soup seaweed apa ntah (lupa lg namanya, almaklumla byk mkn semut lgpun pyh betul nama menu2 yg tersedia, ala2 jakun gitew..)


Last skali, dessert yg sangat lazat...aiskrim dlm tu ada honeydew potong2...best2..


Yang ni plak, member aku punya, ice cream with manggo pudding...best2..aku ngap jgk sesudu dua...

Suatu Petang D Hutan Bandar Putra


Hutan Bandar Putra merupakan tempat rekreasi yg dah lama aku xkunjungi sejak dibuka pada awal 2008. Terletak lebih kurang 3km dr umah ku iaitu di bahagian hujung Bandar Putra menghala ke Senai Epot.

Walopun hari2 aku melalui Hutan Bandar ni nak g keja, tapi dah dkt 2thn jgk aku xsinggah ke sana. Setakat lalu je la..

Lantas, pada suatu petang yg damai, aku pun mengajak suami ku mengambil angin di sana..

Bdk2 mesti suka la..


Muka Airis masam jer time ni....


Berbeza dgn Dania yg alwiz happy......


Beznyer la kalo ada buai camni kat umahku...mmg feel sungguh naik buai ni...


Buai laju-laju....sampai pokok sena..apa dalam baju...lalalalala......


Ni hasil tangkapan oleh Dania...gambar bergegar...sian Airis nampak kelapa kepala jer...


Ni plak gambar gedikku bersama suami tercinta...hehehe...


Bergambar ala2 manja gitew....Mukaku agak tembam cam peknen la pulak time ni...

Riang Ria D Zoo Johor

Isnin minggu lepas adalah public holiday sempena Hari Keputeraan Sultan Johor yg baru...

Dah lama jgk aku plan nak bawak anak2 ke Zoo Johor. Mesti histeria dorang ni tgk binatang2 kat sane.

Memandangkan cuaca pd hari kejadian tu sangatla baik, so kitorang pun menerjahla ke ZOO JB.....hooooray.......last aku g Zoo JB adalah pd thn 2001, ms 3rd year kat UTM. Dah hampir 10 thn wes...

Apa yg pasti bau busuk kat zoo tu masih ku ingat la...hehehe..semua bau ada, bau monyet, bau seladang, bau taik burung...


Parking memang penuh pada hari kejadian. Yerla, public holiday, masa ni la ramai org nk jenjalan..

Mmg ramai pengunjung daripada binatang kat zoo tu..


Bergambar di pintu masuk...Bayaran utk dewasa hanya RM2, kanak2 plak RM1. Mmg murah sangat la nk dibandingkan dgn ZOO MELAKA & ZOO NEGARA.


Kang dah cakap, terus histeria bdk2 ni...muka Dania begitu teruja...


Bahagia didukung Pak Ngahnya........


Apa yg dijengah tu agaknya ye? Hehehe...monyet tgh bergayut...


Posing lagik...


Binatang apakah ini?
Sang Kancil kah? Rusa kah? Yg pasti aku suka betul dgn menatang tu, comel sungguh...


Unta dibelakangku itu sungguh lebat bulu matanya...


Begitu jgk dgn bulu mata ostrich dibelakangku itew..


Bergambar lagi..masa ni, seladang kat tepi tu tgh menyahtinja..


Last skali, habuan utk DANIA. Belon loceng n beg PRINCESS. 5hengget jer...suka la tu....


Airis pun nak jgk...akk penjual belon tu pandai betulla mempengaruhi anak2ku...


Tu jerla citer riangria d ZOO Johor, pasni nak g ZOO SALENG plak..dahlame berhajat nak g...macam jauh jer, pdhal 3km jer dr umahku...

ANDA KLIK ANDA HEBAT