Search This Blog

11 November, 2010

Aktiviti Malam Hari YG x DiRancang

Semalam ptg cam biasa la, blk keja, g amik anak2, pastu masak, makan mlm...

Pas smyg magrib terasa gatal kaki nak kuar jln2. Lokasi? xpastila..ikutla nak g mana2 pon..

Mmg dah lame sgt xkuar mlm. Pestaim sejak Airis umur 1thn 2minggu ni br kami kuar ber4 jalan2 di mlm hari..nak jalan2 cari makan dah kenyang..nak g mane eh???

Papepon, start keta dlu...

Dlm kete cam biase aku laki bini mmg potpet2 mulut xdiam, nasib 2 org princess tu dah tdo..

Memandangkan dah lame sgt x g JB walopun xjauh mane pom, kitorang pun decide g Danga Bay jer la...siap tersalah masuk jalan lg..

See, betapa jakunnya aku, jalan dah bikin baru pun aku xtau..ni la padahnya asik memerap dalam umah..hehehe..

Yerla, aku kunun2 ikut nasihat org tua, bdk2 x elok bwk kuar umh mlm2...hehehehe..

Last aku g Danga Bay bln 4 hari tu bersama 2 rakan x-MRSM dlu...ms tu g siang hari, panas terik wess..x bawak anak2...jadi bujang semula, bkn pe, meraikan rakan2 yg dtg jauh dr KL...hehe..


Bila tiba je di Teluk Danga, kami parking betul2 dpn tapak permainan ala2 fun fair gitew...meriah sungguh dgn lampu2 berkerlipan sana sini..

Dania yg baru je bgn dr tdo terkesima terkebil2 keterujaan. Sian anak aku, xpnh mama & ayah bwk main2 tmpt camni, sekali bawak, xkeruan die aku tgk..Lari sana, lari sini..

Xnyempat2 ayah nak li tiket dlu, dia dah nak main kuda la, main cawan pusing2 la, adoi..Kesian lagi...


Ginila rupa Dania yg dah x sabar nak naik kuda...

Sebelum naik kuda, pusing train dlu seround...


Muka Airis agak takut2..


Best jugak naik ketapi ni, aku seumur hidup xpnh naik ketapi walopon ketapi menan.


Pastu naik kuda pusing pulak..


Time ni muka aku dah lemau, pasal kepala pusing, aku xleh thn la benda2 berpusing ni, naik pitam rase..


Airis masih sedih, x happy sgt sbb kne cirbir...singkatan bagi cirit birit..


Dania masih x puas ati, nak main keta pusingla, cawan pusingla...mcm2...
Dahla RM4/person sekali naik. Kalo kat jusco RM4 dah leh main mcm2...


Utk ngelak Dania ngarut, aku pon bwk die main2 buaian n gelungsur..free jer...


Ni muka Dania x puah ati kat ayah die..siap jeling lagi...amboi2x..


Suka nye la manjat papan gelungsur tu...


Agak2 dah penat melayan doram, kami pun pulang ke pangkal jalan...Dania masih x puas main lagi..last2 bila dipujuk dia akur..

Bila ms aku nk study hard ni? Luse dah nak exam...huhu...Study smart je la..

No comments:

ANDA KLIK ANDA HEBAT