Search This Blog

07 August, 2011

Bersiaran Dari Rumah : Lauk Sahur : Sup Ikan Merah

Pestaim daku bersiaran dari umah...syahdu sungguh waktu nih tatkala ramai lagi yang masih lena dibuai mimpi sambung tido pas sahur dan solat subuh.

Aku jugak bakal menyambung balik tidur jap lagi nih. Hari ahad je la peluang leh sambung tido. Hari-hari lain adalah hari bekerjaku...

Susahnya la keja jadi kuli ni, memang 8 to 5 banting tulang setiap hari. Sabtu je membanting dari 8 to 12....

Bila nak merasai nikmat financial freedom nih? Makin tertekan daku bila tengok baki PTPTN ku selepas permohonan ujrah tempoh hari...

Okeyla, malas nak membebel dan menambahkan lagi stress. Untuk hiasan, daku letak pic lauk sahur hari ke 7 berpuasa...

7 comments:

Salhah Suhot said...

awak except ke permohonan ujrah??ade yamg ckp mse dye kire tu dye kire dari jumlah pinjaman penuh,bukan dari baki pinjaman.maknenye yang kite dah bayar tu burn sia-sia.
(BTW bole x awak disable captcha?T-T sebab saya selalu terpadam site right after typing comment.huhu)

craftbycoco said...

lawanya header awokss...mana wat ye?

MamaAirisDania said...

hi Salhah, rasa macam nak accept sbb haritu ada kol PTPTN, die cakap die akan calculate semula bila kita accept tawaran tu nanti..tp buat masa nih saya hold dulu la pembayaran, takut rugi d kemudian hari

MamaAirisDania said...

Hai sumki....saye buat pakai picnik.

MamaAirisDania said...

Salhah, mcmane nak disable captcha? tak reti la

Salhah Suhot said...

senang je..
-dashboard > setting > comment : scroll down to 'Show word verification for comments?' dan klik 'No'

kalau nak tapis komen pulak

-dashboard > setting > comment : scroll down to 'Comment moderation' dan klik 'Always'

MamaAirisDania said...

thanks salhah for the infos

ANDA KLIK ANDA HEBAT