Search This Blog

26 May, 2012

Impiana Cherating : Kami Datang

Hai....selamat hari Sabtu.........harini saya nak buat review pasal Impiana Cherating..dah basi pun citer ni sebab masa pegi tu usia kandungan saya baru 17 minggu...masa tu cuti CNY, otw nak balik kampung saya kat TRG, check in semalaman...

Ini adalah kali ke-2 saya ke Cherating. Kali pertama masih bergelar anak dara (tapi dah bergelar tunangan orang). Pergi bersama rakan-rakan bujang kat umah sewa. Kami stay kat Suria Cherating masa tu. So kali ni nak terai Impiana pulak. Mcm biasa, tempah melalui booking.com. Gambar tak ikut susunan ok...carca merba...


1. Pemandangan Impiana Cherating Resort pada waktu malam...


 2. Ni masa nak check out dah.......bye impiana...cukupla sekali kami datang..hahahahahha..pasni kalo g cerating pon, nak terai resort lain plak..


 3. Bekpes @ Kedai Kopi


 4. Siryus memang bekpes kat sini the bestest. Seme makanan saya rase nak terai. Dah termasuk dlm pakej sekali kan. Rugila kalo tak makan puas-puas. Saya makan roti canai, nasik goreng, pan cake, cereal + fresh milk, roti bakar + kacang panggang, hash browns, puding, kuih muih, buah-buahan...Sumpah saya kenyang sampai petang...


5. Bergambar bersama badut Impiana...suka la budak 2 orang tu dapat belon...



6. Bertiga...kesejukan pas mandi kolam......


7. Kolam yang agk luas...


8. Layan je la abang & 2 adik tgh main korek pasir...


9. Pesisir pantai yang indah....pasir halus & putih...


10. Dania takut air, tgk je la ayah & Ayish mandi manda


11. Mandi sampai kecutttttttt


12. Aksi apala tu yang cuba Dania buat


13. Pose istimewa la kunun...


14. Haaaaaaaa.....ni Suria Cerating, rupa-rupanya bersebelahan je dengan Impiana...


15. Ni toilet die...not bad...kebersihan memuaskan..


16. Katil bertiang ni membuatkan budak 2 orang tu jakun sangat..almaklumla kat umah mama takde kan..


17. Hehehe...terselit gambo saya....suka sebab ruang tamu & ruang tidur terpisah..


18. Sila abaikan kain2 yang bersepah kat atas kusi tuuuu...


19. Ruang tamu pun cantek kan? sukaaaaaaaa


20. Sinki toilet.


21. Pemandangan dari balkoni kami...xbest sangat sebab kami dapat tingkat 2, tak nampak ombak menghempas pantai..kalo dapat tingkat 3 @ 4, best sikit kot...


22. Staff Impiana yang mesra pelanggan....masa nak cek in tu adik laki yg sasa kat pic atas tu siap tanya saya, "akak ni cikgu ke:?
Pelik saya sbb rasanya muka saya tade gaya teacher pon....bila ditanya semula, rupa-rupanya die kenal suami saya....merangkap bekas anak murid suami saya yang tengah buat practical training kat resort ni...

Secara keseluruhannya, resort ni oke....nak bersantai-santai sesuai sangatla....nak hanimun pun oke...makan pun best....harga RM348/night...kalo weekdays mungkin murah sikit...

Sekian...

2 comments:

E Y C H A said...

dan no. 16 itu...?? hahahah....!!!!

MamaAirisDania said...

hehehhehehe

ANDA KLIK ANDA HEBAT