Search This Blog

11 May, 2012

Drypers Happy Family Club

Sekejap je dah hari jumaat, ada berapa kali jumaat je lagi sebelum saya bersalin...malas nak ingat2 sangat nanti makin cuak..sekarang saya nak habiskan masa terakhir dgn berkualiti bersama 2 puteri kesayangan. Nanti dah anak 3, perhatian makin kurang. Saya tanak stress, walaupun kadang-kadang kerenah budak 2 orang tu buat saya rasa nak makan orang je. Sikit-sikit mama, nak apa seme mama...bestla jd si ayah......

Semalam saya jumpa doc kat KK Kulai. Saya kene refer KK lagi selasa ni sebab urine saya kotor & ada trace gula. Siap dapat antibiotik untuk dihabiskan dlm masa 5hari. Bila wat sugar blood test, sekali bacaan 7.8. Alamak....apa yang saya makan sampai tinggi sgt bacaan tu. Padahal dah banyak minum air kosong sampai buncits. Dokter suh datang lagik selasa ni utk minum air gula plak. Ni yang saya tak shuke. Saya tanya dokter, takleh ke kalo saya xminum, lagipun mgkin bacaan tu tinggi sbb saya baru lepas makan (dgn harapan dokter tu consider la kan). Tapi percubaan ku gagal....

Bila dokter scan, doc cakap macam baby boy la kak....agak peramah doter Hanis ni. Saya rase nak gelak pun ada sebab dah berapa kali saya scan nampak girl je...apa-apa je la dokter, janji anak saya sihat...

Balik umah semalam saya ada terima satu bungkusan dari jiran saya..........untung jugak ada jiran yang jd surirumah, leh die tolong received parcel tu tatkala saya takde kat umah...

Hehehehehe..suka ajer dapat benda2 free nih..saya pun dah lufe bila saya register jadi member drypers ni...Dalam bungkusan tu ada seketul beg, 4 pcs drypers bersaiz newborn + 4 pcs yg bersaiz S...lehla sy bwk g spital nanti....sukak....................kawan2 yang nak dapat bungkusan mcm yang saya dapat cepat2 la register jadik member drypers...Saya sebenarnya jarang beli drypers sebab lebih serasi dengan PETPET.........


2 comments:

Amy said...

Kimah, mase aku peknen 2nd dulu pun aku air kencing kotor, ade gule n darah rendah...aku pun pelik..

ade doc panel aku suruh minum air bali campur limau nipis utk masalah air kencing kotor..ok gak la..yg gule dlm darah tu, time mun nak cek, mun jgn mkn pas kul seploh mlm..musti ok nye..

yg darah rendah tu, aku dulu sbb peknen awal sgt, x sampai setahun..aku mkn ubat benda tah name..busuk bau ubat tu..aku beli kat klinik swasta.yg klinik gomen bg x sesuai..pastu mun mkn daging n minum jus jambu batu..

tp biase la kimah..peknen yg seterusnya ni mmg ade je masalah...tebal je buku pink tuh..

pape pu..good luck dear... :-) rase nak beranak lg la..hahahaa

MamaAirisDania said...

hehehehehe...byk tips mun bg...thanks.....aku masih meloya lg nih sbb minum air gula pg td..siap cirit2 plak pas minum tu..konpius aku.....
silala beranaks lagi ye pn amy :)

ANDA KLIK ANDA HEBAT