Search This Blog

22 May, 2012

Kami Merinduimu Cameron Highlands


Seperti yang saya cakap minggu lepas, hari ni saya nak post gambo2 masa kat CH aritu. Malas nak bebel panjang-panjang. Layanz je la gambar ni ok...tak ikut susunan pon..main redah jek upload..


1. Ni kat depan kedai cenderamata......lokasi : Depan Butterfly Farm, Kea Farm (dekat sangat dengan resort kitoram)


2. Pekena eskrem + stoberi kat strawberry farm..apa nama farm ni yek..dah lufe..kalo x silap Healthy Farm kot....banyak sangat stoberi farm yang ada kat CH tapi kami tertarik dengan yang ini.....dekat dengan rumah peranginan kerajaan. Lokasi : Tanah Rata.


3. Pokok -pokok strawberi yang comel


4. Pokok-pokok mungger & kaktus yang santek


5. Buah stoberi yang sungguh fresh...yummehhhhhhh...(ayish panggil buah ni buah nyum nyum)


6. Bergedik dgn anak sulung


7. Bergedik bersama sang suami, Lokasi : Butterfly Farm


8. Bergedik lagi..Lokasi : Strawberry Farm


9. Muncung tgk arnab, Lokasi : Butterfly Farm


10. Both princess, Lokasi : Butterfly Farm lagik


11. Ni je la sekor rama-rama yg wujud kat butterfly farm tu...lain2 seme mati mungkin sbb sejuk sgt kot sbb ujan...


12. Ber3 itu indah....Lokasi : Strawberry Farm


13. Ntah apa-apa my laki nih, Lokasi : Bharat Plantation, Tanah Rata


14. Ladang Teh...saujana mata memandang, tade adegan kuch-kuch hotahai kat sini sebab kami x turun bawah pun. Masa tu panas terik sebab dah tengahari...Tak sejuk pon (Sama jek cuaca macam kat Kulai -time cuaca tak panas terik sangat). Betulla orang cakap CH dah x berapa sejuk sekarang. So, kalo nak feeling sejuk ala-ala oberthesea elokla stay kat equitorial. Kalo nak feeling stay tempat ala-ala oberthesea, silakan ke The Smoke House atau Cameron Highland Resort.


15. Bersama biras dan anak2 dara saya...........

Tu je la...malas dah nak upload...tak banyak tempat yang kami sempat singgah...tempat yg ada kaktus gergasi tu pun x g...setakat 2D1N duk sana manala sempat nak terjah semua...Lagipun asek ujan jek........duk dlm bilik je la jwbnya....Nak kena g 3hari 2malam baru besttt...


2 comments:

Salhah Suhot said...

tetap suke cameron walaupun tak baper sejuk...dulu p tak sempat p butterfly farm..

MamaAirisDania said...

best kan CH ni..memang rase nak pegi lagik

ANDA KLIK ANDA HEBAT