Search This Blog

01 November, 2013

Tanamera : Produk Berpantang Anak ke-4 Saya



Tak salah kalo kita nak mencuba sesuatu benda yang baru kan? Untuk berpantang kali ke 4 ni saya dah pilih sebahagian daripada produk Tanamera yang dibeli secara loose kat page fb TANAMERA Posnatal Care Set  ni...Postage free untuk setiap pembelian RM100 dan ke atas...best kan? Kalo beli Set dah RM 360...
Admin page ni pun cepat ajer respon bila kita pm die, senang nak berurusniaga...
Order harini, esok dah sampai.....happy!!!!!!


Saya just amik :

1. Minyak Kelapa Dara , RM34.00 2. Herba Pembersih Wanita , RM26.50 (12uncang) 3. Herba Mandian , RM 26.50 (12 uncang) 4. Minyak Urut Herba , RM33.00 5. Sabun Mandi Herba 2 ketul (sebijik dah guna sekarang) , RM15.00 setiap satu 6. Air Bunga Lavender , RM36.00

Pastu saya plan nak amik vitamin jek untuk makan, tiada sebarang jamu-jamuan ok...
Tidak dapat dinafikan saya merupakan seorang yang agak mudah terpengaruh dengan iklan-iklan produk yang macam best nih....Yela tiap-tiap bulan duk beli majalah Pa&Ma asek kuar jek testimoni mommy-mommy yang dah merasai keberkesanan produk ni, keinginan untuk mencuba tu semakin membuak-buak dalam jiwa saya ni...

Sebelum ni, saya dah pernah terai set berpantang Amway & Nonaroguy (beli loose), kali ni saya nak bertukar kepada TANAMERA pulaks...

Kenapa saya beli secara loose? Kedekut eh????
Owh tidak.....
Saya hanya beli produk yang saya yakin dan pasti akan guna sampai licin...
Cukupla pengalaman menggunakan set amway masa beranak sulung dulu yang tak abes (ada yang tak terusik pun), membazirnya la sampai expired.....

Setakat kandungan saya berusia 32 mgu plus nih, saya dah guna beberapa item.

Sabun herba tanamera ni sangat la best, rase ilang semua daki-daki kat badan ni bila saya sental time mandi tuh...pas mandi kulit terasa supple jek, harum bauan herba nya pun amat memukau....
ummmphhh...wangi sangat.... 

Minyak kelapa dara saya dah start minum minggu lepas, amik sesudu jek setiap hari....part2 urutan perineum guna minyak ni saya tak berani nak mencoba....kihkihkih....

Air bunga lavender pulak saya beria-ria siap bawak g opis, sembur jek kat muka nih tak nak bagi stress kununnya...boleh jugak sembur kat bantal sebelum nak tido, maka tidur pun lebih lena, tenang dan mimpi indah-indah sajork...

Massage oil baru guna sekali time berurut dengan makwan arituh (macamla korang kenal sapa makwan tuh kan?)

Yang belom saya guna ada 2 item jek, herba mandian & herba pembersih wanita...Tu pas versalin baru saya boleh bagi testimoni....


3 comments:

Salhah Suhot said...

Sabun tu best kan?? Sy pun cdg t nk beli loose je sbb dulu bli set ade yg x gune pun

MamaSarahAirisDania said...

Cuba la salhah, anda pasti tak nyesal punya...sabun tu mmg best, x lembek walaupon dah kene air :)

Fizah said...

Hehehe.. baru jek order produk tanamera neh.. Tq MamaSarahAirisDania for the review.. senang kerje..

ANDA KLIK ANDA HEBAT