Search This Blog

30 July, 2011

Cerita Hari Tua

Sukar untuk menerima kenyataan, tapi terpaksa jua terima............Eceh!!!

Semalam genapla usiaku 30 tahun bukan mengikut tahun hijrah. Kalo tak, lebih lagi...hehehe..

Ucapan pertama hari lahir mestilah datang daripada suami tercinta...

Bangun daripada tido, kepala aku pusing, pening jap. Ehh, tak syoknya, macamana nak g keja ni. Walau macamana pun, terpaksa ku gagahkan diri memandangkan banyak kerja yang terbengkalai. Taknak simpan-simpan keja, nanti lagi serabut..

Walaupun jam di komputer ku sudah menunjukkan pukul 11 pagi, jam kat tangan ku masih menunjukkan pukul 7.30 pagi..apakah maknanya itew?????

Alamak!!!!Jam tanganku dah mampos rupa-rupanya..Kang best kalo dapat hadiah jam tangan baru dihari lahirku...huhu...(mode : sedih)

Tengahari pulak, baru mood cherio sikit bila tengok wall FB ku dihujani ucapan selamat daripada kawan-kawan, sahabat, sedara-mara dan kenalan. Lega sikit pening kepala ku...Trimas korang semua yer...

Time lunch berbalik pada mood sedih semula sebab makan sorang-sorang...memberku dah start maternity leave lebih 2 minggu lepas....


Ni la menu pilihan aku....UDON BLACK PEPPER & BANDUNG LAICI....memang marbeles...

Sesungguhnya aku amat merindui saat-saat makan bersama famili tersayank di meja ini..Sengaja aku memilih tempat duduk yang sama kat CAWAN KOPITIAM nih..

Wajah-wajah kesayangan hamba...



Dan juga wajah ini...


Bila malam barulah kami dapat makan bersama-sama. Tu pun aku masak sendiri jer. Hari Jumaat adalah hari sibuk suamiku...Dari petang sampai malam ada tusyen.....asik tusyen je manjang...dah itu keja yang die leh buat, takan nak suh die berniaga kat PASAR MALAM atau join MLM kot utk carik extra income...ye tak???

Apa-apa pun, harini baru kita enjoy ok......

No comments:

ANDA KLIK ANDA HEBAT