Search This Blog

15 March, 2011

Bagus Sangatkah Bedak Ronasutra Mineral Powder Ni?


Pernahkah kawan-kawan mencuba produk ni? Tengok macam best je, rasa nak terai la...
Mula-mula ternampak iklan kat MW, pastu lastweek kat TV pun dah ada iklan bedak mineral ni..

Oleh kerana rasa teruja nak mencuba, aku pun google la nak tgk review & nak tahu rege nya...Yaaaa...RM 48, ok kot harga ni..boleh proceed..

Terdapat dalam 4 pilihan warna sesuai mengikut kulit masing2 iaitu :





Kalo ikutkan warna kulitku, natural buff la pilihanku...

Apa-apa brand pun aku biasanya akan pilih natural, dark atau rona-roni
duniaku yang lebih gelap supaya tak nampak bertepung gomak..


Ni antara ciri-ciri khas bedak ini :

~ Bedak solekan lengkap yang diperbuat 100% dari bahan galian dan mineral
~ Bebas daripada sebarang talkum, pewangi, pengawet, bahan kimia, ekstrak haiwan @ tumbuhan & bebas minyak
~ Berfungsi sebagai "foundation" bedak dan pelindung matahari
~ Tekstur bedak yang padat,tebal dan creamy tetapi halus menghasilkan solekan yang semulajadi & tidak bertepung
~ Satu-satunya bedak solek yang boleh diguna terus setelah "facial" atau rawatan kulit tanpa menyebabkan iritasi
~ Menaikkan seri dan menyempurnakan wajah anda
~ Tahan Sehingga 16 jam tidak cair, berminyak atau menyumbat pori-pori kulit walaupun dalam cuaca panas atau selepas aktiviti riadah
~ Perlindungan UV yang tinggi,lebih baik dari sunblock cecair,juga melindungi kulit dari habuk dan kekotoran
~ Mengurangkan pengeluaran minyak (sebum) dan meningkatkan kelembapan dalaman kulit.
~ Menghalang pembiakan bakteria/kuman pada kulit juga mengelakkan jerawat,blackhead dan whitehead.


Eeeeiiii.....dok sabo nyer nak memiliki bedak nih...

No comments:

ANDA KLIK ANDA HEBAT