Search This Blog

14 August, 2012

Yeayyyyy....Dah Habes Pantang!!!!

Di saat saya menulis entri ini saya dah abes tempoh berpantang selama 44 hari....hari ini hari ke 50....

Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar.........

Makanya, bila dah abes pantang, makin panjangla langkah saya.....

Bizinya la saya sopink sana sini sampai tak sempat nak update belog...

Memang lepas gian betul setelah sekian lama tak merayap sendiri..soping sorang-sorang lagi best tanpa ditemani suami...kalo dia ada sama, saya jadi rimas....asek nak cepat jek...eiiiiiiiiiiiiii.....sangatla tak beshhhh

Segala persiapan raya dah selesai, kuih raya, baju bajan anak-anak dah beli semua...tinggal nak balik kampung je lusa....yeayyyy......happy sangat sebab dah 7 bulan saya tak balik negeri tumpah darah saya....

Eiii...sangat teruja...tak sabarnya....nasibla skul Dania & suami saya dah start cuti luse....takdelah risiko jalan jem sangat kan.....(harap2la)...moga-moga perjalanan pergi dan balik kami selamat dan berjalan lancar.......

Cerita pasal sopink baju anak-anak....memang sangat syok..ye la kan...... baju budak perempuan kan lawo-lawo, pastu murah plak tu..lagi-lagi beli time ada offer...memang tak keruan fikiran nih...

Pilih kak jangan tak pilih....HEHEHHEHEHE.....tapi tahun ni baju kurung baru takde untuk anak-anak, pakai yang lepas2 jek...yang baru hanyalah gaun-gaun yang cute....

Pastu tudung raya dua anak dara tu pulak...dorang siap suh saya beli 3 lai sorang.....memang melamfau budak2 sekarang nih...nasibla harga tudung tu rm10 jek selai.................tapi sangatla lawo...kain chiffon, 2 layer gitu......anak suka....saya pun lagi la suka....

Okeh takat ni dulu, baby dah nanges nak susu..pastu nak mandi...pastu nak kuar jalan-jalan lagik.......

1 comment:

E Y C H A said...

yeay..dah habes pantang! mulalah saat-saat pantang nampak, pantang dapat, pantang tersentuh..hahahahaha

ANDA KLIK ANDA HEBAT