Search This Blog

22 June, 2011

Dah Lama X Soping On9

Saya sungguh takde mood sejak akher-akher ini gara-gara jerawats yg naik secara membabi buta..
Nak apdet blog toksah citerla, memang langsung takde mood.....

Tak paham betulla, adakah sebab aku stop makan noriday.... hormonal imbalance. Terus "cik jer" ni mencanaks...malas dah nak fikir...

Berbalik pada tajuk yang di atas, nampaknya untuk setengah tahun pertama ni aku dah berjaya untuk kurangkan shopping online....Sukaaaaaaa....

Sejak pertengahan tahun 2009, aku mula menggilai soping secara on9. Mula-mula takut jugak nak soping secara maya. Lama-lama jadik macam ketagih la pulak..
Sampaikan tercari-cari nak beli apa lagi eh....hikhik...tak ke gila namanya tuh..

Tiap-tiap minggu mesti ada posmen datang anto parcel. Kadang-kadang dalam seminggu ada 2-3 kali. Sampai naik muak pulak mamat kat bawah ni kena tandatangan parcel2 aku tuh. Yela, senang pakai address opis je. Kalo pakai adress umah, sapa yang nak receive? Betul x?


Macam-macamla barang yang aku beli secara online ni. Antaranya ialah tupperware, tudung, set bersalin nonaroguy, baju & barangan baby, kain cotton, handbag, spare part kete, breastpump set, cocoa collagen dan lain-lain lagi..

Shopping merupakan terapi minda......anda setuju????
Tak jugak, kalo dah duit banyak habis kat shopping, tak ke pening kepala...duit simpanan ntah ke mana-mana daaaa....terapi sekejap boleh la....

Bila difikirkan balik, kebanyakkan barang yang aku beli secara online ni berupa kehendak je. Memang kadang-kadang mengikut nafsu semata-mata.

Justeru, langkah untuk mengurangkan soping secara online listed dalam azam tahun 2011. Nampaknya aku berjaya...yeaahhhhhhhh..

2 comments:

~~zAnAfAhMi~~ said...

Assalam MamaAiris, suka shopping? masa dpt brg seronok, bila nak byr tu yg garu kepala...hehe..

MamaAirisDania said...

Wsalam...
Suka soping sampai x sedar duit abis gitu jek...haruu..

ANDA KLIK ANDA HEBAT