Search This Blog

28 February, 2017

Testimoni Terbaik Jus Asmak Gold

Ramai yang dah mencuba dan merasai keberkesanan Jus Asmak Gold yang istimewa ini...

Berikut adalah antara testimoni pelanggan yang berpuashati☺










Jom jadi salah seorang dari mereka yang dah merasai khasiat jus asmak gold πŸ‘

Untuk maklumat lanjut boleh kunjungi facebook :

ATAU laman web rasmi
http://mham.com.my/jus-asmak-gold

Whatsapp
012-6332053
Ejen sah minyak herba asmak
COD area Senai/Kulai
Pengeposan seluruh Malaysia







27 February, 2017

Perbezaan Salur Pernafasan Pesakit Asma


Anda nampak tak perbezaan di antara kedua-dua gambar yang di atas?

Ganbar sebelah kiri adalah salur pernafasan orang yang sihat atau normal. Yang sebelah kanan pula adalah salur pernafasan pesakit asma.

Keadaan yang sebelah kanan tu selalu terjadi semasa serangan asma berlaku. 
Nampak tak cecair berwarna kuning tu? Kalau nak tahu, itulah namanya mukus. Mukus ini dikeluarkan semasa serangan asma berlaku yang boleh menyebabkan salur pernafasan tersumbat.

Kalau anda perasan, dinding salur tu asalnya nipis sahaja. Tetapi semasa serangan asma berlaku, ianya terus menebal. Saluran pernafasan yang asalnya luas menjadi sempit.

Inilah gambaran mudah tentang perubahan salur pernafasan semasa serangan asma berlaku. 
Senang nak faham kan?


Info diedit dari page : Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd

Jom jadi sihat secara alami dengan minyak herba asmak

Whatsapp
012-6332053
ID : MH04151
Pengeposan seluruh MALAYSIA

26 February, 2017

TUTORIAL BELAJAR HTML

NOTA ASAS HTML

Latihan Link Text

1. MHAM Sdn. Bhd. adalah pengeluar produk Minyak Herba Asmak, Bedak Asmak, Asmak Herbs dan Jus Asmak Gold.

2. Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi saya di Facebook atau di blog.

==============

Insert Gambar







Kaitan Sakit Kepala dan Resdung

Ramai yang tahu salah satu tanda-tanda resdung adalah sakit kepala.

Tetapi sakit kepala yang macamana tu?

Sebenarnya sakit kepala yang disebabkan resdung ni lain macam sikit rasanya. Antaranya ialah :
  • Terasa seperti ada tekanan di sekeliling mata dan pipi
  • Bahagian dahi dan kepala seperti berdenyut-denyut
  • Apabila sakit tersebut datang menyerang, biasanya disertai dengan gatal pada mata, serta hidung dan mata yang berair.
Macam mana pula kalau sakit kepala yang disebabkan migrain? Biasanya, sakit kepala yang disebabkan migrain adalah pada bahagian belakang atas kepala, sama ada kiri atau kanan.

Pengidap resdung boleh mencuba pelbagai kaedah rawatan secara alami. Selain itu, kapsul Asmak Herbs juga terbukti boleh merawat resdung secara semulajadi tanpa bahan terlarang...


Whatsapp
012-6332053
COD area Senai/Kulai
Pengeposan seluruh Malaysia

kredit to page : Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd untuk info bermanfaat ini.

25 February, 2017

Tolong Mama Kira Stok

Anak dara sorang ni memang rajin sikit amik tahu hal ehwal bisnes mama...

Diala yang sibuk kalo time mama nak berCOD, agaknya sebab ada chemistry kot...

Minyak herba asmak dan Sarah berpisah tiada...

Mama doakan penyakit asma Sarah pulih sepenuhnya tanpa mudharat...InshaaAllah...


Kebiasaanya, penghidap asma akan pulih sepenuhnya apabila mereka meningkat dewasa....

Jom sihat semulajadi dengan Minyak Herba Asmak

Whatsapp
012-6332053
COD area Kulai/Senai
Pengeposan seluruh Malaysia


24 February, 2017

Jangan Pandang REMEH 7 Tips Ini

Saya ingin berkongsi 7 tips yang sangat penting patut diamalkan bagi memastikan kesihatan diri yang berpanjangan...inshaaALLAH....

Tips No 6 dan 7 tu buat saya sentap sikit...

Kene lebih allert bab penggunaan telefon bimbit selepas ini...


Untuk mencuba Minyak Herba Asmak boleh hubungi 

012-6332053
Whatsapp
COD area Kulai/Senai
Pengeposan seluruh Malaysia


23 February, 2017

Petua Merawat Selsema dan Batuk Pada Bayi


Khasiat bawang putih untuk merawat demam selsema di kalangan bayi dan kanak-kanak semakin popular kini...

Ramai yang telah memilih cara alami berbanding cara moden.

4 langkah mudah di bawah boleh dipraktikkan sekiranya anda mempunyai anak yang batuk dan selsema..

Selamat mencuba ☺


Info bergambar ini dibawakan oleh MHAMSB

Untuk mencuba minyak ajaib pelbagai penawar ini boleh hubungi :

012-6332053
Whatsapp
COD area Kulai/Senai
Pengeposan seluruh Malaysia

22 February, 2017

9 Jenis Makanan Yang Boleh Mengurangkan Kahak dan Lendir

1. Semua jenis sayur-sayuran berdaun hijau
2. Brokoli 
3. Bunga Kobis
4. Bawang Putih
5. Bawang Merah
6. Asparagus
7. Halia
8. Kunyit
9. Cili


Senarai makanan di atas boleh dikategorikan sebagai kumpulan sayur-sayuran. Jadi pastikan diet harian kita mengandungi cukup pengambilan sayur-sayuran.

Info bergambar ini diubahsuai dari artikel MHAMSB

Whatsapp
http://wasap.my/60126332053/produkmham



21 February, 2017

Cara Menggunakan "Spacer Inhaler"

Inhaler sangat perlu bagi pesakit asma ketika kecemasan. Jika tidak digunakan dengan betul, kesannya tidak dapat dirasai. Biasanya doktor akan mengajar cara menggunakan inhaler kepada pesakit yang baru mula menggunakan inhaler.

Harini saya ingin kongsikan cara-cara menggunakan inhaler dengan betul :

1. Goncang inhaler tu beberapa kali
2. Buka penutup dan pegang inhaler dengan terbalik
3. Dongak sedikit dan HEMBUS NAFAS (yang ni ramai tak buat)
4. Masukkan bukaan sprayer inhaler tu ke dalam mulut dan kemam dengan rapat
5. Tekan spray, lepas, dan kemudian sedut nafas dalam-dalam melalui mulut dengan cepat
6. Cuba tahan nafas dalam kiraan 10 saat
7. Jika masih berterusan, ulang kembali dari langkah pertama

Kredit MHAMSB untuk info bergambar ini πŸ‘Œ

Jom jadi sihat secara alami dengan minyak herba asmak, penawar 1001 masalah

Whatsapp
012-6332053
ID : MH04151
Pengeposan seluruh MALAYSIA





20 February, 2017

Teknik Urutan Bayi


Bukan orang dewasa sahaja perlukan urutan badan. Bayi juga memerlukan belaian urutan terutama dari ibu bapa. Urutan perlahan pada bayi melancarkan aliran darah di seluruh badan.

Bayi yang diurut juga dipercayai cepat membesar dengan mencapai berat optimum.

Teknik urutan ini juga merupakan salah satu cara untuk bermanja dan mengeratkan hubungan antara bayi dgn ibu bapanya.

Selamat mencuba ☺

Info ini dibawakan oleh MHAMSB

Jom dapatkan produk MHAMSB hari ini, keperluan setiap keluarga disaat yang tak terduga.
Whatsapp
012-6332053
ID : MH04151
Pengeposan seluruh MALAYSIA

19 February, 2017

Vitamin D Mengurangkan Serangan Asma

Kajian terbaru mendapati Vitamin D dapat mengawal serangan asma daripada berlaku.

Maksudnya, kalau dalam seminggu seseorang itu diserang asma sebanyak 4 kali, selepas mengambil vitamin D dengan teratur dan menurut saranan doktor, serangan tersebut boleh dikurangkan menjadi 2 kali sahaja.

Vitamin D Sebagai Pengganti Ubat Steroid

Lagi satu, vitamin D juga dipercayai boleh digunakan untuk menggantikan ubat-ubatan jenis steroid. Ubatan jenis steroid adalah sangat berisiko bagi pesakit jantung.

Oleh itu, kita boleh mengamalkan cara hidup sihat dengan mengambil Vitamin D dalam diet harian kita.

Walaubagaimanapun, hasil kajian ini masih lagi belum dipraktikkan sepenuhnya di dalam industri perubatan di negara kita.

Jom sihat dengan minyak herba asmak. Patut ada di setiap rumah ☺πŸ‘


Whatsapp
012-6332053
ID : MH04151
Pengeposan seluruh MALAYSIA

Info di atas diedit dan diubahsuai dari artikel MHAMSB




18 February, 2017

Testimoni Terbaik Minyak Herba Asmak

Rata-rata pengguna minyak herba asmak berpuashati dengan keberkesanannya dengan izin Allah swt...
Melegakan batuk, selsema dan kahak


Bayi tidur lebih lena
Mujarab untuk pesakit resdung
Melegakan sakit kepala

Sekiranya berminat untuk mencuba boleh terus berhubung melalui :

Whatsapp
012-6332053
ID : MH04151
Pengeposan seluruh MALAYSIA









17 February, 2017

COD Minyak Herba Asmak

Harini kita ber COD minyak ajaib yang mudah meresap, selamat, dan inshaaALLAH mujarab untuk melegakan pelbagai penyakit. Kami COD area Kulai dan Senai sahaja. Jangan risau, untuk luar kawasan ini, abang Poslaju sedia menghantar.

Sebelum COD, akak nak belanja selfie satu kali lah...jangan marah.....
Muka mesti ada senyum, barulah dikatakan ejen mesra pelanggan...hihi..
Lepas COD, singah pejabat pos untuk mengepos  minyak istimewa ini...
Whatsapp
012-6332053
ID : MH04151
Pengeposan seluruh MALAYSIA

16 February, 2017

Terima Kasih Poslaju

Harini saya akan pos 2 Minyak Herba Asmak ke Melaka dan Bangi....

Ok dah siap balut dengan bubble wrap, kita masuk pulak dalam bekas plastik.

Kalau encik posmen main campak-campak bungkusan ni, inshaaALLAH tak mudah pecah.
Semoga selamat sampai kepada pelanggan dalam keadaan terbaik.
Terima kasih Poslaju...
Teruskan memberi perkhidmatan terbaik buat peniaga online di seluruh Malaysia..
Berminat untuk mencuba minyak istimewa ni?
Jom dapatkan daripada saya

Whatsapp
012-6332053
ID : MH04151
Pengeposan seluruh MALAYSIA

15 February, 2017

Ali Ceri Beri

Sian budak kecik ni terbaring keletihan. Tak tahulah tersalah makan apa, cirit birit sejak 2 hari lepas. Saya bagi dia minum yakult ada nampak cam ok sikit. Ali asyik mintak susu je, sedangkan orang yg cirit birit tak boleh minum susu, kan?

Sambil-sambil tu, saya sapukan perut si Ali ni dengan Minyak Herba Asmak. Sedap je bau minyak ni, berangin gitu. Cepat melegakan sakit perut dan kembung perut....InshaaALLAH...

Berminat untuk mencuba minyak istimewa ni?
WHATSAPP
012-6332053
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Penghantaran sekitar Kulai/Senai

Untuk maklumat lanjut boleh kunjungi facebook :

atau laman web

14 February, 2017

Cara Semak No Pendaftaran Produk - KKM

Langkah 1

Klik link http://bpfk.moh.gov.my//

Langkah 2

Pada Droplist yang kedua, pilih Quest Product Search

Langkah 3
Pilih Product Type
"All Registered Product other Thanks Cosmetics
atau
Cosmetics Products Only

Langkah 4
Pada ruangan ketiga, masukkan No KKM produk yang ingin disemak

Langkah 5
Klik butang Check Status

Cosmetics products only
Diguna pakai ntuk produk yang digunakan secara luaran. Contohnya : Skincare, sabun, shampoo dan sebagainya

All registered products other than cosmetics
Product selain kosmetik yang biasanya dimakan. Contohnya : Pil pelansingan, jus kesihatan

Perbezaan Pangkal MAL dan NOT
MAL - diguna untuk produk ubat-ubatan
NOT - diguna untuk produk kecantikan/kosmetik



Minyak Herba Asmak dalam proses mendapat kelulusan daripada KKM

🐒 Syarikat Pengeluar : Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd
🐒 Pendaftaran SSM : 1189521-H
🐒 Cara Pembuatan : kilang GMP (Good Manufacturing Practice), cara pembuatan & ramuan mengikut standard piawaian KKM
🐒 No MAL KKM : Sudah difailkan di KKM, dalam proses kelulusan
🐒Status Halal : Sudah difailkan di JAKIM, dalam proses kelulusan
🐒 Hologram : Tiada hologram (akan guna Hologram KKM selepas MAL diluluskan)
🐒 Kualiti : Formulasi khas,menjalani R&D dan menggunakan teknologi nano
🐒 Lab Test : Ada


Syarikat diasaskan oleh :

En Mohd Selodi Md Ghazali
820813-03-5889
No tel : 019- 965 6636
Pn Nor Fazilah Abd Mohd
820507-14-5262
No tel : 019- 970 8897

Alamat : 418A,Lurah Bilut Bentong Pahang

13 February, 2017

Cara Mengatasi Masalah Sengugut

Masalah sengugut tidak asing lagi bagi kaum wanita. Ada yang mengalami sengugut hampir setiap kali datang bulan. Serba tak kena dibuatnya, sakit pinggang, sakit kepala, loya, kawasan sekitar miss V berdenyut-denyut.


Di sini saya ingin berkongsi beberapa cara menangani masalah yang tak best ini :

1) Kaedah tuaman panas menggunakan botol air 
    Otot-otot yang sedang berkontarksi akan lebih rileks

2) Minum air suam 
    Minum air suam dapat melancarkan peredaran darah dan membuangb toksin dalam badan

3) Beriadah
    Menyeimbangkan hormon dalam badan

4) Pengambilan herba dan suplemen
    Tumbuk halia sampai lumat, jadikan teh, minum dengan air suam atau ambil suplemen yang kaya magnesium dan minyak ikan

5) Elakkan makanan diproses dan minuman berkafein

6) Bertukar kepada cloth pad

7) Makan pil penahan sakit

8) Menyapu minyak herba asmak

Berminat untuk mencuba minyak istimewa ni?
WHATSAPP
012-6332053
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Penghantaran sekitar Kulai/Senai

Untuk maklumat lanjut boleh kunjungi facebook :

atau laman web


12 February, 2017

Bayi dan Masalah Kembung Perut

Masalah kembung perut sememangnya suatu keadaan yang kerap berlaku pada bayi, terutama sekali mereka yang berumur kurang daripada 6 bulan. Oleh kerana ruang dalam abdomen (abdominal cavity) masih kecil berbanding dengan saiz organ dalam abdomen (usus, perut, hati, limpa,pundi air kencing), abdomen bayi boleh kelihatan seolah-olah kembung walaupun sebenarnya normal.

Adakah kembung perut normal ?

Biasanya kita mengaitkan kembung perut dengan masalah ‘colic’, iaitu keadaan di mana bayi akan menangis untuk beberapa jam tanpa henti, kelihatan sangat tidak selesa tanpa sebab yang spesifik, dan kemudian akan kembali normal selepas itu. Ini berlaku untuk beberapa kali dalam seminggu dan semakin bayi membesar, kejadian ini semakin kurang, dan bayi membesar dan menyusu dengan baik. Sekiranya demikian, ibu-bapa tidak perlu gelisah mengenai masalah ini.

Sebab-sebab perut kembung

1) Cara menyusu dengan botol yang tidak betul – terlalu condong, saiz lubang botol yang tidak sesuai (terlalu kecil) menyebabkan banyak udara ditelan dan menyebabkan perut kembung. Bayi juga seharusnya disendawakan (burp the baby) selepas menyusu.

2) Bayi menangis terlalu banyak, terlalu aktif kerana ‘overstimulation’ pada hari tertentu boleh menyebabkan kembung perut

3) Penghadaman susu yang kurang sesuai, menghasilkan banyak gas

Adakah urutan berkesan ?

Ini bergantung kepada sama ada bayi juga menangis dan kurang selesa semasa kembung perut. Urutan yang ringan pada bahagian belakang dan perut (gentle back and tummy rubs) dan teknik urutan seperti ‘infant massaging boleh membantu bayi relaks dan kembali selesa.

Cara-cara lain yang membantu semasa ‘colic’

1) Mendukung bayi anda semasa menangis, ataupun membedungkan dia dan diletakkan di dalam kot bayi, dalam suasana bilik yang sunyi dan gelap. Jangan keterlaluan merangsangkan bayi semasa menangis (overstimulate)

2) Ubatan seperti ‘simeticone drops’ dicampurkan dalam susu – menolong untuk membebaskan gas yang terhasil semasa penghadaman susu

3) Cara alternatif/tradisional – sapu minyak ‘essential oil’. Ada juga yang menggunakan ‘gripe water’ yang mengandungi sodium bikarbonat yang dipercayai boleh melegakan. Namun, ia masih dijual sebagai ubat tradisional yang tidak melalui kajian terperinci untuk membuktikan keberkesanannya. Ia tidak diiktiraf oleh FDA sebagai ubat khusus untuk ‘colic’. 

4) Cuba tukar formula susu sekiranya syaki ada alahan susu

5) Menyapu Minyak Herba Asmak pada perut bayi

Info diedit dan diubahsuai dari Babycenter Malaysia ☺

Berminat untuk mencuba minyak istimewa ni?
WHATSAPP
012-6332053
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Penghantaran sekitar Kulai/Senai


Untuk maklumat lanjut boleh kunjungi facebook :

atau laman web


11 February, 2017

Rawatan Resdung Dirumah

Assalamualaikum dan salam pagi Sabtu yang ceria ☺

Harini saya nak berkongsi cara merawat resdung di rumah. Cara ini lebih murah dan boleh dibuat bila-bila masa yang sesuai. Ikuti 4 langkah mudah ini dan rasai keberkesanannya :

Selamat mencuba....



Sumber : 

Whatsapp
012-6332053
ID : MH04151
Pengeposan seluruh MALAYSIA

10 February, 2017

Kebaikan Jus Asmak Gold

Produk Jus Asmak Gold adalah pelengkap kepada Minyak Herba Asmak.
Satu lagi produk istimewa keluaran Syarikat MHAM Sdn Bhd. 

Jus ini diformulasi daripada 100% herba terpilih. Ianya membantu melegakan penyakit asma tahap kritikal dan sangat sesuai jika digabungkan dengan Minyak Herba Asmak.

Ramuan istimewa Jus Asmak Gold terdiri daripada :
Lemon Juice, Ginger, Spinach, Oregano, Echenacea, Licorice, Apple, Capsicum, Garlic,
Cucumber, Stevie dan Dong Quai

Selain membantu melegakan Asma, Jus Asmak Gold juga dapat membantu melegakan :
  1. Batuk 
  2. Kahak 
  3. Selsema 
  4. Membantu menguatkan ketahanan badan 
  5. Menjadikan anda lebih sihat dan cergas

Sesuai untuk umur 3 tahun dan ke atas. InshaaAllah berkesan dengan izin-Nya...
Sesungguhnya Allah jua yang memberi kesembuhan...

Harga 
RM 44.00 (350ml) 

Berminat untuk dapatkan Jus Asmak Gold?
Whatsapp
012-6332053
Pn Kimah

Untuk maklumat lanjut boleh kunjungi facebook :

atau laman web


09 February, 2017

Penawar Batuk dan Selsema

Madu kelulut asli memang tidak asing lagi khasiatnya. Dipercayai 7 kali ganda lebih baik daripada madu biasa. Tidak hairanlah harganya agak mahal.
Rasanya sedikit masam dan madu ini kelihatan lebih cair berbanding madu biasa di pasaran.

Sebagai penawar batuk dan selsema, madu kelulut boleh diambil bersama perahan lemon. Memang best..terasa kesegarannya...
Sebagai pelengkapnya, sapu tipis-tipis minyak herba asmak bagi merawat batuk dan selsema secara alami.
012-6332053 (Whatsapp)
Pn Kimah
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Penghantaran sekitar Kulai/Senai

Untuk maklumat lanjut boleh kunjungi facebook :

atau laman web

08 February, 2017

Resdung : Makanan Yang Perlu Dielakkan

Assalamualaikum :)

Harini saya nak kongsi senarai makanan yang perlu dielakkan oleh pesakit resdung. Bukan bermaksud tak boleh makan langsung, tetapi berpada-pada pengambilannya.

1. Kuning Telur
2. Makanan berkrim
3. Kulit ayam
4. Ais
5. Minuman berkafein
6. Kacang
7. Belacan/makanan pedas
8. Seafood



Walaubagaimanapun, makanan-makanan tersebut boleh je diambil bergantung pada tahap resdung dan tahap penerimaan badan seseorang. Ada yang boleh je makan seafood dengan gembira tanpa alahan resdung selepas itu. Ada jugak yang sangat alah pada makanan berkrim sampai jerawat naik mencana-canak.

Apa-apa pun, kenali sendiri makanan apa yang boleh menyebabkan kesan resdung bertambah teruk apabila diambil.

Di samping itu, penggunaan minyak herba asmak dan asmak herbs jugak sedikit sebanyak dapat membantu mengurangkan resdung. Malah ada yang telah sembuh sepenuhnya hanya dengan menggunakan dua produk ini.




Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi :
012-6332053 (Whatsapp)
Pn Kimah

Untuk maklumat lanjut boleh kunjungi facebook :

atau laman web

ANDA KLIK ANDA HEBAT