Search This Blog

26 February, 2011

Setelah Setahun Lebih Menggunakan CD


2 Tahun lepas, sana sini duk cerita pasal Cloth Diapers @ CD...terutama blogger2 yg bergelar mommy...

Terdapat mcm2 jenama Cloth Diaper atau CD di pasaran.

Semasa pregnant anak ke2, aku pun berkira2 utk beli CD. Mula2 beli 2 sets nak test ok ke x. Setelah berpuas hati dgn hasil penggunaan pertama, aku pun topap lagi 8 sets.

Dah setahun lbh menggunakan CD coolababy ni aku rasa agak berbaloila.
Nak beli brand lunatots x mampu..huhu..

Sebab apa berbaloi?
Beli 10 sets dgn hanya bermodalkan RM250, sampai skrg CD & insertnya masih kelihatan baru. Boleh diguna pakai utk adik2 si Airis & Dania nanti...

Nanti tu bila? lambat lagi tu..ada rezeki insyaallah 2thn lg ke...

Tapi bagi aku CD ni sesuai digunakan untuk baby yg menyusu badan. Sbb dorang ni jenis buang air kecil x banyak. Sikit2 je..So, lehla tahan sampai 4jam utk sekali guna. Bila malam pulak, tukar kul 10mlm, sampai pagi baru tukar semula.

Aku sumbat 2 insert dalam CD tu..sbb setiap set CD tu ada 2 inserts...bila pakai 2 inserts, dah mcm itik gembo2 pulak jadiknya..

Yang leceh bila dia dah "yak" la, nk kne cuci bersih2 dlu semua kotoran tu..tapi setakat ni aku masih leh handle semua tu..

Rendam agak2 dalam 7 ke 8 sets baru aku masukkan dalam mesin, basuh..senang, just putar saja...

No comments:

ANDA KLIK ANDA HEBAT