Search This Blog

29 July, 2010

Cerita Bufday Mama

Bismillahirrahmanirrahimm....

Hari ini 29 July 2010, maka genapla umurku 29 thn. Heppi Bufday to me...kikiki..
Tahun depan aku dah masuk golongan 3 series..huhu..

Harini aku masuk keje cam biasa, lbh kurang kul 11pg aku menerima satu bungkusan poslaju..


Apa ada dalam kotak? From BUMI KENYALANG with LOVE






saspen ni..


suspen..


saspen..


suspen..


..........


..........


............


....................


XSUSPEN PUN...


...............


............bukan HADIAH MISTERI pun............




TARA..............




TU DIA....baru je order smlm, arini dah sampai...memang POSLAJU betulla POSLAJU ni..

Aku memang dah lame mengidam KEK LAPIS SARAWAK ni..tup2 tjumpa kat fb, so apa lagi, aku pun orderla, kebetulan on 28/07 dia ada wat HAPPY HOUR, minimum order 3 bijik = rm60, leh campur2 jenis kek yg berharga rm25 sebijik. Postage FOC. Aku pun apa lg, terusla meng oda..sesapa yg berminat bolehla order kat : http://keklapisedap.blogspot.com/
atau search fb Kek Lapis Sarawak Sedap.

SEDAP SANGGGGAAATTTT KE?

Bagi aku yg x pandai melapis kek ni (dkt 20 lapis wess), mmg enak la. Berbaloi la beli. Fresh from Oven, dari SARAWAK lg tuh..



Okes, yg paling atas tu Kek Lapis Coklat Walnut, pastu yg tengah tu Kek Lapis Masam Manis, ke Manis Masam? & yg paling bawah tu Kek Lapis Coklat Almond.



Pastu apa lagi, mentekedarah la aku sampai puas, berhenti sebelum kenyang...kikiki

23 July, 2010

I'm Sick of 10sion

Geram, Nak Marah, Penat, Tension, Semua Dalam Satu...
Jerawat pun dah mencanak tumbuh ni..huhu..
Dalam ms 3-4 hari ni mcm2 perkara bermain dlm kotak fikiranku..nak kene format semula ni baru ok kot. Nak kne remove semua virus2 cinta yg dah menyelinap msuk tanpa aku sedari dlm kepala otak ni br soothe sikit kot..

Kenapa harus GERAM? kenapa perlu TENSION? kenapa rasa NAK MARAH?

Nak diluahpun xtau camana nak mulakan..
Apa2 pun, aku hanya mampu memujuk diri ni spy sabar, rileks, tenang, jgn gopoh@terburu2 dlm meng handle semua dugaan ini..hanya ALLAH swt jua sebaik2 tmpt untuk kita sbg MUSLIM mengadu. Sesungguhnya ALLAH swt tidak membebani seseorg itu sesuai dgn kemampuannya.

Tgk muka baby ni br lega siket rasanya...

10 July, 2010

Cerita 8bulan +++ Airis


Sedar, sememangnyaku bukan separuh sedar, usia Airis dah 8++++ bulan.. Diusia 8 bulan ni, gigi pertama Airis baru nak muncul sebatang kat bawah tu. Kesian aku tgk dia macam x berapa nak selesa, orang tua2 cakap nak tukar bulan, yeke? Okesla, walaupun lambat tumbuh gigi, gusi si Airis ni kuat, masa umur 6bulan, aku cuba la bagi makan bubur & nestum, tapi dia x suka..dia nak apa yg mama, ayah & kakak dia makan. Pendekkan citer, dia suka makan nasi, keropok, roti, biskut, so aku pun sumbatkan je la..Alhamdulillah, perut dia boleh terima & takde apa2 masalah, sehinggalah lastweek dia mengalami cirit-birit, lame woooo...seminggu..mungkin aku tersalah makan kot..diakan masih menyusu badan..sian.. Alhamdulillah jgk, aku masih lg berjaya menyusukan si Airis walaupun x secara ekslusif. Kalo kat umah akak pengasuh tu dapatla aku anto 8-10oz/day. Selama 8bulan ni jugak, aku masih belum period...macam peknen la pulak..hehe.

Rentetan Perkembangan Si Airis

1) 3 bulan = meniarap
2) 4 bulan = 1st time jatuh katil, aku x perasan dia dah leh mengesot..huhu..(sehingga saat ini, dah 3kali dia jatuh katil sbnrnya)
3) 5 bulan = masih lagi mengesot, mengundur ke belakang, maju x berapa laju, angkat2 bontot
4) 6 bulan = Merangkak & Duduk, Dah bagi solid food
5) 6.5 bulan = 1st time berdiri kat tepi katil, pastu bila dah berdiri takut nak turun smula
6) 7 bulan = Dah agak kuat utk berdiri, kene pegang2 kerusi, kalo x kebabom jatuh
7) 8 bulan = Baru nak tumbuh gigi..huhu..

Ape2 pon, mama seronot melihat Airis membesar depan mata, keletahnya cukup menghiburkan hati...
Takat ni dulu..tata titi tutu...

Nazril Irham (Ariel) vs Luna

Takde yg hot pun entri kali ni...tajuk je ala2 gempak sket..
Suatu masa dulu, lagu "Mungkin Nanti" cukup aku minati, tambah2 rupa penyanyi ini boleh tahan,ditambah pulak aku yg koya, dilamun cinta meletup2 jugak la group dari seberang ni di awal kemunculannya. Kalo x silap pada akher tahun 2004. Sampaikan anak2 kecil berusia 5tahun pun boleh nyayikan lirik lagu Peterpan tu..
Kemunculan Ariel membuat persembahan di Anugerah Planet Muzik pada April 2005 juga turut dinanti-nanti kan aku..Tapi kat TV je la, masa tu aku masih bujang, ASTRO xde lg kat umah sewa kitorang, terima kasih kat TV SURIA, walaupun x berapa nak clear, tp dapatla jgk siarannya..kuikuikui..rindunya kat geng2 umahsewa Sri Pulai..

Okes, disini ingin ku tepekkan gambo Ariel & Luna yg paling bezzzz...eNJOYYY...

Look At Me - I'm Old


Sesaje beraplikasi...Lihatla wajahku lagi 20 tahun...bermaksud umurku masa tu 49 tahun..Adakah benar ramalan Paul Paulina? Tidak sama sekali...hanya ALLAH yg maha mengetahui...Tua pasti akan datang, bersediala untuk ke arah itu, kerana segala yg ada didunia ini tidak ada yg kekal..gunakan kesempatan yang ada untuk kebaikan sblm tiba 5 perkara..
1. Masa Muda Sebelum Tua
2. Masa Sihat Sebelum Sakit
3. Masa Lapang Sebelum Sibuk
4. Masa Kaya(senang)Sebelum Miskin(Susah)
5. Masa Hidup Sebelum Mati

Wallahu a'lam. Daripada Allah kita datang, kepadaNya jua kita kembali.

01 July, 2010

Setengah Tahun Sudah Berlalu

Kejap jer masa berlalu...
Selamat bulan Julai utk semua..Pas audit, aku macam makan gaji buta je, walaupun keja x banyak, tp mls jgk nak apdet blog yg macam dah bersawang.
Arini dah masuk bulan baru, berlalu sudah setengah tahun di tahun 2010.
Adakah resolusi utk 2010 ni dah tercapai utk 1/2 thn ni????
Tepuk dada, tanya la diri sendiri..
Ape yang diharapkan semoga hari ini adalah lebih baik dari semalam & hari esok lebih baik dari hari-hari sebelumnya...insyaallah...

ANDA KLIK ANDA HEBAT