Search This Blog

11 December, 2013

Susunatur : Bilik Menan Anak Saya

Haaaaaaaaaaaaa......kali ni saya nak share bilik mainan my anak daras....
Dah namanya pun anak perempuan, dinding pun mestila nak kaler pink pepel2 sket....
Kalo tak silap, nama nya "sheer lilac" code cat yang digunakan tu...


              Time tgh kemas okla, tapi kalo time dorang bermain.....mmg pening mata la dibuatnya...



Walaupun namanya bilik menan, bilik ni tetap ada katil dan meja solek...sedangkan bilik mama pun tade meja solek hokeh....


Anak-anak saya tak tidur pun kat bilik ni....kalo ada tetamu yang ramai kat umah, barulah bilik ni berguna untuk beristirehat dan tidur...
Kalo tak, memang sekadar tempat bermain sahaja........... 

09 December, 2013

Susunatur : Super Minimalis Master Bedroom Ala Saya

Entri ringkas sahaja kali ni pasal susun atur master bedroom saya yang takde tema atau apa konsep yang vavavoommm. Saya cuba namakan ia "super minimalis". 

Kenapa???

Kerana dalam bilik tidur saya hanya ada :

1. Katil bersaiz king kontrol
2. Wardrobe bersaiz 9 kaki
3. Towel Rack (tak pyh nak letak pic kot, ala yg kayu ada 4 palang tu)
4. Meja sisi tepi katil c/w bunga lavender tecit coet
5. Sebijik kusyen
6. Sebijik bakul baju busuk
7. Sebijik tong sampah kecit

Takde satu frame gambo pun yang tergantung dalam bilik ni, projek akan datang mungkin...
dan...........kene gantung jam dinding jugak kasi nampak proper sikit...


Takde meja solek pun dlm bilik saya ni...

Nak bersiap bagai pun pakai cermin panjang sekeping yang letaknya paling ujung bahagian wardrobe....

Perkakasan mekap saya pun simpan dalam rak wardrobe tu je seperti pic di bawah...
Lenkali ada masa saya akan share susun atur perkakasan dan baju bajan dalam wardrobe pula...insyaallah... 

Sebenarnya saya serik ada meja solek sebab anak2 saya suka panjat2 dan usik barang yang saya simpan dan letak atas tu..........maka berkecah la jadiknya..... 


Namun begitu, jauh disudut hati, saya ada menyimpan hasrat untuk ada meja solek sendiri apabila anak2 dah besar sikit nanti...


Pic 1 adalah ruang mati yang terletak disebelah bilik air master bedroom saya....

Pic 2 pula ialah ruang sebelah toilet yang dijadikan meja bersiap dan wardrobe....saya amik pic tu masa pegi showhaus kat pulai hijauan tempoh hari...

Mungkin saya boleh menggunakan idea ini untuk projek akan datang....:)

06 December, 2013

Menghitung Hari & Masa


3 Sisters

Entri kali ni penuh dengan gambar sahaja...
Saya nak mengabdikan momen2 indah bersama famili sebelum bergelar ibu anak 4...



Kakak yang sulung nextyear nak naik derjah 1, mama dalam pantang time tuh, tak dapat tgk kakak 1st dah @skul....


Kakak Airis yang kenet lak bakal bertadika tahun depan. Bila la budak ni nak meninggi...



Sian dak tecit ni......lom umur setahun stgh dah nak jadik kakak..




ehem...........somi saya yang shomel dan ramping....... :)




Sekians.....







ANDA KLIK ANDA HEBAT